fredag 16 april 2010

Svävar på moln!


Var på ultraljud idag på förmiddagen och jag hade totalt 9 äggblåsor som började bli färdiga, detta efter 2 veckor med sprutorna. Däremot hittade de en cysta på vänster äggstock, förmodligen en likadan som jag hade i höstas och som opererades bort i december. Det var ju därför vi inte kunde sätta igång med provrörsbehandlingen ihöstas och efter ultraljudet idag befarade jag det värsta, att de skulle avbryta allt och behöva operera bort cystan innan vi kunde fortsätta. Åkte hem med inte så mycket hopp, bara väntade på att de skulle ringa från Linköping. För en timme sen ringde de och sa att det blir äggutplockning på måndag, det är ju helt underbart!!! De sa att gränsen för att plocka ut går vid 4 st äggblåsor och jag hade ju 9 så det är tydligen ganska bra :) Ringde till Mattias direkt och vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta. Vilken underbar dag det blev plötligt! Det är fortfarande en del steg kvar, äggblåsorna ska ju innehålla fina ägg, de ska befrukta sig bra med spermierna och bilda fina embyon och sen ska återinföringen gå bra på onsdag och sen ska det lilla embryot stanna och växa till sig men just idag är vi glada för att vi har kommit så här långt :) Tyget ovan förresten är från Mairo.


Här är lite bilder från vad vi gjorde igår, hängde tvätt på altanen och bakade focaccia! Hur underbart är det inte när man kan hänga ut tvätten så här års? Sen kan man ligga och sniffa på lakanen i sängen, riktigt känna hur de luktar vår! Receptet på focacciabrödet finner ni några inlägg ner... mums!!
Om man vill vara själv en stund så kan man göra som Leia och gå och lägga sig i tvättsäcken som hon gjorde igår kväll när jag ställt in tvätten för att vika ihop den. Skön tjej det där, har för mig att hennes mamma Gretha har lite såna där bus för sig också :)

6 kommentarer:

Linnéa sa...

Jaaa!! Vad härligt! Då har ni ju flera att ta av också! Vet att det är lång väg kvar, men är såå glad för eran skull, och för att det börjar hända lite!
KRAM!!

Frida sa...

Så härligt!!!! ;) hihi ses imorgon iaf ;) vi ska med åka :D Natti natti nu gumman

Kramis

Kikki sa...

Åh det är med tårar i ögonen jag läser ditt inlägg. Håller tummarna så hårt för er!!

Jossan sa...

Blir så glad för er skull!! Önskar er all lycka på färden!! Massa kramar och lyckosparkar!

Anki J. sa...

Är så glad för er skulle och ska tänka på er jätte mycket på måndag!
Fina, söta Leia som mamma Gretha skickar en stor nospuss till!
Kram

malin sa...

LYCKA TILL!!!!!!!!!!!!!!!!! massa kramar från oss. vi håller alla tummar o tår!