måndag 7 november 2011

7 ägg...



...blev dagens skörd i Göteborg. Förmodligen blir det ingen långtidsodling (man måste ha minst 5 befruktade imorgon för det och det är inte så stor chans på 7 ägg) och alltså återföring på onsdag. Imorgon blir som vanligt en nervös dag, vi hoppas ju såklart att telefonen är tyst! För de som aldrig fått ett samtal om att inga ägg blivit befruktade så är det svårt att beskriva hur nervös man är varje gång när man en gång fått ett sånt samtal.

Äggplocket idag tycker jag var det bästa hittills fysiskt sätt, det var ju inte så många äggblåsor som sist (då var det ca 30 där det fanns 15 ägg) och tog därför inte lika lång tid. Det kändes också som om bedövningen tog bättre denna gången.Däremot var det helt klart det jobbigaste äggutplocket hittills psyskiskt sätt. När man idag låg där för femte gången så kommer så otroligt mycket känslor. Framförallt känner man att det är så himla orättvist och så undrar man såklart om det någon gång kommer att funka. Om det gör det så är det helt klart värt all smärta men vi börjar bli ganska trötta på det här. Det kunde ha räckt med ett äggutplock....eller redan innan IVF.

Som tur är så är personalen på Carlanderska helt underbara och min Mattias är ju såklart ännu underbarare :-)

Nu blir det soffan resten av eftermiddagen/kvällen. Inatt hoppas vi att våra ägg o spermier sköter sig på sin date så vi har minst ett fint embryo kvar på onsdag när vi återvänder till Göteborg. Vi frågade om att återföra 2 st men det var "inte aktuellt med så unga ptienter" och AHA (förtunning av äggskalen) görs bara om de ser att äggskalen är tjockare än normalt så det verkade inte aktuellt för oss som det såg ut nu.

Tack för alla tummar under dagen, lova att inte släppa dem än ;-)

6 kommentarer:

ettvanligtliv sa...

Skönt att det är över och att det gick bra. Håller tummarna så hårt jag bara kan. Det är verkligen er tur nu! Tänker på er.
Kramar!!

kajsa. sa...

Bra att det gick bra idag!! Fortsätter absolut att hålla tummarna.. nu ska det fasen gå vägen för er!
kramar!!

Du + jag och framtiden sa...

Skönt att det gick bra och att ni fick ut ägg! =)

Anonym sa...

Mina tummar fortsätter jag hålla! KRAM Catharina L

Emmelie sa...

Hoppas verkligen det går vägen! Kram

Madde sa...

Tummarna vitnar nästan!!!! Hålller dem som bara den! Hoppas verkligen på er tur!