onsdag 10 november 2010

Mattias favorit nummer 1


Ja, det är ju såklart jag, haha! Nej, idag ska det faktiskt handla om mat, närmare bestämt Mattias favoriträtter i det här huset. När matlagningsfantasin tryter här hemma och jag frågar Mattias om han kan komma med lite tips så brukar han räkna upp sina favoriträtter :)
Så kallad "färsfräs" har vi gjort ikväll, det är hur enkelt som helst att göra. Man bryner morötter (delade i mindre stavar), skuren vitkål och lök i en stekpanna med smör och rapsolja. Salta och peppra. Bryn samtidigt köttfärs i en annan panna. Salta och peppra, häll på ett par matskedar balsamvinäger, lika mycket soja samt någon matsked sambal oelek. Blanda ordentligt. Rör sedan ihop stekpannornas innehåll. Mums!!


Mattias har haft en större projekt här hemma sista veckorna, att gömma sladdarna till TV:n och bioljudet och det börjar nu bli ganska bra, nu har han till och med satt LED-belysning på baksidan av tv:n. Det där med att teknik är männens skötebarn var väl en underdrift.... men fint blir det verkligen, klagar inte en sekund!! ♥
Ikväll myser jag och damerna i soffan, har en vansinnig mensvärk så det är skönt att bara ta det lugnt njuter av att vara ledig till fredag kväll nu efter att ha jobbat tre nätter. Min kropp har nästa helt gått tillbaka till hur den var innan IVF-starten, de ca 3 kg vätska man samlar på sig är nästan borta och det är skönt att kunna ligga på sidan i sängen igen, innan gick det knappt för att vissa kroppsdelar mellan magen och hakan var svullna och ömma :) Jodå, det finns positiva delar med att en IVF-behandling inte går vägen också, så det så ;-)

Måste bara få visa en skön bild från fredagsmyset förra veckan; Älskling, Kelvin och Lady :)
Imorgon är det veckohandling och greja lite här hemma som står på schemat, på kvällen har jag en tupperwaredemo hos en gammal klasskompis i Gnosjö, ser fram emot detta!!

Inga kommentarer: