måndag 30 juli 2012

Troligtvis 2-äggs ändå

Igår eftermiddag ringde doktorn som gjorde ultraljudet för ett par veckor sedan till oss. Hon sa vid undersökningen att skiljeväggen mellan våra tvillingar var tunn, alltså var de troligtvis enäggs. Nu hade hon dock tänkt lite till och letat reda på mer fakta. Skiljeväggen var tjock och våra tvillingar är troligtvis tvåäggs, som vi trott från början. Doktorn som ringde skulle gå på semester idag och sa att hon var tvungen att ringa till oss och säga att hon tänkt fel, annars skulle hon tänka på det hela semestern :-)
Att det nu är en tjock skiljevägg mellan våra tvillingar innebär att det är bättre, graviditeten räknas då som en lågrisktvillinggraviditet istället för högrisktvillinggraviditet. Att det nu troligtvis är 2-äggs betyder ju också att båda embryona som vi fick tillbaka i Göteborg stannade. Bara goda nyheter!

5 kommentarer:

Elin sa...

Härligt med goda nyheter Maria! Hur mår du? Hoppas allt fungerar bra! KRAM

mamma till 3 och mormor till 10 sa...

Grattis till det och vilken underbar doktor som tog sig den tiden.

Lycka till........underbart att få följa detta.

Kram från Trelleborg

Anonym sa...

Gullig doktor! Tänk om det är en pojke och flicka :) självklart blir man glad oavsett kön bara barnen är friska! Speciellt med tvillingar! Tur att det är en lågriskgraviditet då jan ni ju njuta ännu mera! Ska bli så spännande att följa er resa till att bli föräldrar åt tvillingar :)

Hälsning Therese!

ettvanligtliv sa...

Åh vad härligt, vilken snäll doktor :)
Kramar!

Anki J. sa...

Vilken härlig doktor ni har! Gläds så med er och är så jätte spännande att se vad som tittar ut om några månader

Kram till er båda o till hundarna naturligtvis