lördag 28 augusti 2010

Utställning i Norrhult


Jag och Lady är precis hemkomna från Norrhult utanför Växjö där vi har varit på Cavalierutsällning idag. En väldigt trevlig utställning med goa människor och en väldigt trevlig domare :) Utställningen var färgindelad och Lady var ensam tik i black and tan- unghundsklass och blev därför 1:a men fick även ett fint hederspris! Ladys kritik: Ungtik av utmärkt typ, bra huvud och könsprägel, tillräcklig hals, normal skuldra och överarm. Bröstkorg i utveckling, dock bra stomme i övrigt. Något kort kors, aningen knappt i knät. Rör sig ungdomligt.
Vi är så klart jättenöjda med kritiken och hoppas att det blir ännu bättre sen när hon är färdigväxt :) Lady fick tävla vidare om bästa black and tan-tik och där blev hon 3:a av 4 stycken och de som kom före henne var fullvuxna och den som kom efter var några månader yngre än henne. Nästa utställning blir nog i Växjö i November. Dagen har annars gått väldigt bra trots en del regnskurar, lady har varit så lugn och harmonisk i väntan på sin tur. Men det var ändå skönt för henne att komma hem till Leia igen!
När vi kom hem var de nya garageportarna på plats, Mattias och hans kusin Rainer har jobbat flitigt under dagen... Leia har övervakat bygget, viktigt att någon gör det också ju!


Blir nog en lugn kväll ikväll för damerna och oss också!

1 kommentar:

Anki J. sa...

Grattis till en fin kritik! Nästa lördag är det Inez & Mollies tur men det är bara en mindre på Hässleholms Brukshundsklubb. Det blir en liten tränings utställning. Förra året gick det jätte bra för Mollie som kommer från Lizas tredje kull.