söndag 22 maj 2011

Vi hade aldrig vågat drömma om det här...


Idag har vi fått en superfin blastocyst tillbaka och dessutom har vi nu 2 lika fina i frysen. Det var ytterligare 2 embryon som fortfarande höll på att dela sig men som inte hade kommit lika långt som de andra 3, dem skulle de fortsätta odla och se om dem gick att frysa sen, kanske blir det alltså ännu fler till frysen :)
Från att på vårt första provrörsförsök inte fått några befruktade, vid andra o tredje försöket fått totalt 1 dugligt/omgång till att nu fått minst 3 fina blastocyster varav minst 2 kunde frysas, det känns som en dröm! Doktorn idag var väldigt nöjd med resultatet och sa att vi hade väldigt fin embryokvalitet och detta var som ljuv musik för våra öron.... vi har faktiskt börjat våga tro att detta någon gång kommer att fungera även om det kanske inte just blir denna gången. Även idag fick vi så fint bemötande och kände oss så välkomna. Precis innan insättningen visade de vår Blastocyst på en tv-skärm och de förklarade att man kunde se cellerna som var tänkta att bli moderkaka, fosterceller osv. Mattias fick ta kort på den lilla cellklumpen och det kortet är det ni ser här ovanför :) Om det nu blir något av detta så kan man ju lugnt säga att vi har tidiga kort på vårt barn ;-)
Att få uppleva det vi gjort idag hade vi bara vågat drömma om, att se Mattias glädje när det var dags att få tillbaka embryot, det slår allt! Även om det var en doktor och en embryolog i rummet när återföringen gjordes så kändes det som om det var vår stund, det var som om det bara var vi där. Som ni förstår så har det varit många glädjetårar idag, kanske speciellt många från mina ögon eftersom jag är full av massa hormoner. Igår kväll satt jag till exempel och bölade till "Kvällen är din"....
Nu kommer några pirriga, hoppfulla, vansinnigt jobbiga veckor och vi drar oss nu tillbaka lite, berättar om resultatet när vi är redo. Nu är det upp till embryot om det ska bli något eller inte. Allt vi kan göra är att hålla tummarna och hoppas att det går bra.
Tack alla godingar för alla fina ord, sms, lyckoönskningar och hållna tummar de här dagarna, tydligen så hjälpte det!! ♥♥♥

P.s Stort GRATTIS till Mattias farbror J och hans A som idag äntligen blivit föräldrar för första gången, vi är så glada för er skull, det vet ni!! d.s.



Dagens outfiter....

15 kommentarer:

Kikki sa...

Håller mina tummar för er!! Önskar er ett stort lycka till!!!Häftigt att få se bilden man kan inte riktigt förstå att det börjar så :)

Icka sa...

grattis till alla fina ägg, vilken fin klinik!
Ja håller alla tummar ja kan.
KRAM

Luiza sa...

Grattis till det fantastiska resultatet!!!!
Jag håller alla tummar jag bara kan!!!

Kram på dig.
Luiza

När storken flyger förbi sa...

Åhh så härligt att höra! Stora kramar till er !

Orättvisan. sa...

Underbart!
Vilken fin blastocyst! Ruva lugnt nu! Stor kram!

Lila sa...

Så härligt!! GRATTIS!!! Kram L

annram sa...

Vi är så glada för er skull!!! vi ses på tisdag! kramar

Anki J. sa...

Åh, så glad jag blir för er skull! Hoppas o åter hoppas att allt ska gå vägen nu. Massor av lycka till!
Kram till er båda

Malin's Hus sa...

HEJA HEJA HEJA!!!!!!!!!!!!!!! oh vad glad jag är för er skull gumman!!!!! Sitter även jag och gråter glädjetårar :)

Lycka Till! GRattis :)

PUSS o kram Malin

Anonym sa...

Härligt:-)!Håller alla tummarna,lycka till,kram

ettvanligtliv sa...

Stort grattis! Fortsätter att hålla tummarna såklart :) Vad fint att ha ett kort på sitt barn så tidigt <3 Lycka till!
Kram!

Helene sa...

Ååhhh, det är så himla underbart Mia!! Antingen det blir bebis eller inte så kommer ni närmre för varje gång. Det blir ju eran tur och kanske ....kanske är det er tur denna gången. Kramar i massor till er båda. <3

Anonym sa...

Här hålls det också tummar! Hälsningar av en annan Mia :)

Jojja sa...

Jag håller tummarna! Det låter ju helt perfekt!
..och jag gråter till Kvällen är din varje vecka.. Mammahormoner! :)
Stor lyckokram!

Madde sa...

Håller tummarna för er och skickar lite lycka-till-magi!