fredag 8 april 2011

Lång eller kort metod


Det finns ju två behandlingsmetoder i IVF-världen. Dels den långa varianten som vi nu varit med om 2 gånger hela vägen med nedregleringsspray, äggstimulering och sedan ägguttag och återinföring. Sen finns det den korta metoden där man hoppar över nässprayen och går direkt på stimuleringen efter mens. Just nässprayen är ju den del av behandlingen jag mått sämst av under våra försök, i Göteborg där vi nu ska göra nästa försök blir det den korta metoden, alltså utan nässpray :) Stimuleringen startar kring den 5 maj och sen åker vi till Göteborg kring den 16 maj och plockar ut några ägg. Om det blir många befruktade (5 eller fler) odlar de embryona till blastocyster och återinför dem efter 5 dagar istället för 2. Nu tror jag inte att det blir så för vår del eftersom vi inte fått ut så många ägg vid tidigare försök men man kan ju alltid hoppas och även om vi inte får några blastosyster så kanske det finns chans att få något 2-dagarsembryo till frysen.

5 maj som sagt, det är inte ens en månad kvar, tänk att det redan är dags.... I takt med att nästa behandling närmar sig kommer också de blandade känslorna. Hoppet finns såklart alltid först och främst men också rädslan att det inte ska bli något den här gången heller. Hur kommer vi att må då? Som tur är så kommer sommar och semester nästan precis direkt efter nästa försök vilket kanske är tur. Det blir en lagom paus på några månader från IVF-världen och så får vi njuta av i alla fall lite drygt en veckas semester tillsammans i husvagnen på Öland :)

Nu ska jag fortsätta med packningen, den gör sig tydligen inte själv idag heller....!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vill önska er ett stort lycka till inför nästa försök. Fortsätter att hålla tummarna för er.
Ha en jätteskön semester och njut av ledighetn.
Kramar från Maria

Icka sa...

Där ser man, då kommer ni vara föräldrar nästa sommar då, såklart!
Kram

Luiza sa...

Åh så spännande!!!
Då får du testa den korta varianten, som enligt mig, är den bättre (jag har provat båda).

Hoppas det ger bra med ägg och det där guldägget som sätts tillbaka, så att semestern blir desto bättre =).

Kram till dig.
Luiza

Linnéa sa...

Oh! Snart dags igen!! Vad man bara vill hoppas att det ska gå bättre nu... Nya metoder, nya chanser!! Tänker på er, läser bloggen även om det är svårt att kommentera när man har en liten på armen när man väl hinner sitta ner vid datorn! Njuuut av skidresan nu och hoppas du får lugna jobbätter först!
Kraaam!

Anki J. sa...

Låter spännande och som vanligt håller jag tummarna hårt för er för denna gången kommer det att lyckas. Det är jag så säker på...
Kram