Jobbade sö-må och nu ons-fre. Ledig helg igen med andra ord, det känns så lyxigt att jobba 1/3 istället för 2/5, blir faktiskt skillnad! Har grejat en del hemma denna veckan, bakat lite och lagat en del god mat. Får ju passa på att prova lite nya recept när man har några lediga dagar.
På fredag kväll blir det att slappa och det behöver vi nog för sen är vi inte hemma på hela helgen nästan. På lördag ska vi först till mamma och pappa en sväng på middag och fika, syster från Malmö är hemma och sen kommer faster och hennes man samt farmor och farfar dit. Mysigt det ska bli att träffa alla! På lördag kväll blir det ju fest i Burseryd för två klasskompisar från gymnasiet. På söndag bär det iväg till Växjö för utställning för Leia. Spännande och se om hon känner för att gå fint i ringen eller om hon blir helt okoncentrerad. Jag tror mer på alternativ 2. Ovan bild på en av maträtterna jag provat denna veckan, väldigt gott men mycket mycket vitlök i!! Bild från recept.nu Ha en skön helg!
Nahm toke neua
Antal portioner: 4
Ingredienser
350 g entrecote eller ryggbiff i tunna skivor
Ingredienser
350 g entrecote eller ryggbiff i tunna skivor
4 st asiatiska scharlottenlökar
1 knippe koriander
1 knippe knippe myntablad
3 st limeblad, mycket fint strimlade
0.5 tsk torkad chili0.5 0.5 msk palmsocker
4 msk limesaft
2 msk krossat rostat ris
2 msk fisksås
Marinad
1 msk hackade korianderrötter
1 msk hackad vitlök
2 msk olja
1 msk fisksås
1 msk nymald svartpeppar
Gör så här
1. Marinera köttet i cirka en timme.
2. Grilla det sedan i grillpanna eller på plåt i ugnen. Det ska droppa fett från köttet, och det ska tillagas tillräckligt sakta för att behålla safterna och inte brännas vid. Skär sedan köttet på tvären i strimlor.
3. Blanda fisksås, limesaft, palmsocker och chili i en skål och blanda sedan med köttet.
4. Tillsätt schalottenlök, mortlat, rostat ris samt fint skurna limeblad.
5. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
6. Täck ett serveringsfat med salladsblad, skeda över blandningen och strö över rikligt med koriander och myntablad.
1. Marinera köttet i cirka en timme.
2. Grilla det sedan i grillpanna eller på plåt i ugnen. Det ska droppa fett från köttet, och det ska tillagas tillräckligt sakta för att behålla safterna och inte brännas vid. Skär sedan köttet på tvären i strimlor.
3. Blanda fisksås, limesaft, palmsocker och chili i en skål och blanda sedan med köttet.
4. Tillsätt schalottenlök, mortlat, rostat ris samt fint skurna limeblad.
5. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
6. Täck ett serveringsfat med salladsblad, skeda över blandningen och strö över rikligt med koriander och myntablad.
1 kommentar:
Åh, ska ni dit på söndag? Vi ska dit på lördagen. Förbaskat oxå då träffas vi ju inte... Sitter här med en nyduschad Agnes.
Lycka till på söndag, på Leias 6 månaders dag!!! GRATTIS Leia!
Kram
Skicka en kommentar