tisdag 7 oktober 2008

Tisdagstema Stängt


Så var årets sista ros intagen från trädgården till köksbordet och det är väl bara att acceptera att trädgården stängt produktionen för säsongen. Ute blandas ljuvliga färger med friska vindar och varm höstsol. Idag har det ju bara varit helt underbart ute! Jag och Leia har planterat tulpanlökar runt flaggstången inför våren. De går i vitt, rosa och cerise, blir nog en härlig färgklick!
Baksidan ser ju ut som den gör (bilder nedan) med jord, vatten och stora stenar i kanterna efter jordvärmegrävningen men det gör ju egentligen inte så mycket. Nu på vintern är man ju inte där ändå och till våren ska vi dränera om runt huset och sen sår vi gräs så det blir en go gräsmatta lagom till sommaren sen. På torsdag kommer de från Gnosjö rör och installerar nya värmepumpen så ikväll ska vi röja undan det som går i pannrummet så de kommer fram. Mycket skräp blir det som läggs i källaren när man renoverar.... tycker ändå vi kört hur många lass som helst till tippen men mycket kvar ändå. Inte mycket som går upp mot den goa känslan som blir när man slänger en massa skit!
Sitter och kollar på resa till fjällen, vill SÅÅÅ gärna åka till Sälen eller Vemdalen i vinter men det är ju frågan om vi har råd. Jag jobbar ju en del nätter vid jul så det blir ju en hel del pengar av det men vad händer om räntorna stiger? Vore så skönt att ha det att se fram emot när man är på jobbet mycket av julen och hela nyår, till och med på tolvslaget.... Får nog fundera ett tag till innan vi bestämmer oss!
Nu ska jag i alla fall ringa Faces i Anderstorp och boka massage och ansiktsbehandlingar till mig och mamma om några veckor. Mysigt att göra lite sånt ihop :-)
Baksidan. Ser ni Leia kuta runt?!? Nya taket syns ju också!
Här ska det minsann bli mjuk och go gräsmatta till sommaren!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken bra tolkning. Tur att det öppnar upp i vår igen med all sin skira grönska. :)

Elin sa...

Sälen eller Vemdalen - nej kom till oss i Ramundberget! :) KRAM KRAM