tisdag 1 december 2009

Hemmadag



Eller ja, nästan hela dagen i alla fall. Var i Hånger en stund på förmiddagen hos Frida som också är sjuksköterska, på fika. I eftermiddag har vi varit i skogen lite drygt en timme, det var så härligt ute när solen var framme för en gångs skull, man får verkligen ny energi! I helgen är det stort kalas för Mattias pappa och Mattias moster, båda fyller 50 och det blir runt 70 personer på kalaset på lördag. Jag har fått i uppgift att fixa bordsdekorationer och godis så i eftermiddag har jag lagat en massa fudge, en variant med skumbanan och vit choklad och en annan med marsmallows och mjölkchoklad. Det doftar väldigt gott i köket, hoppas det smakar lika bra! Här nedan kommer recepten, observera att jag har gjort trippel sats eftersom vi är så många så det är därför det blev så många formar :) På bilderna ovan spanar Leia på grannen och Lady har hittat lite rosa ludd, inte en chans att jag fick ta det från henne, det var tydligen något hon skulle spara....


Bananfudge 30 st
Koka upp 1 dl grädde tillsammans med 2 dl strösocker och 50 gram smör. Klipp 10-12 st skumbananer i bitar och lägg i. Värm på svag värme tills allt är smält. Låt småkoka ytterligare 10 minuter under omrörning.

Dela 150 gram vit choklad. Rör i chokladen i grytan och rör tills massan är mjuk och blank. Tag grytan av värmen och rör tills massan blir svalare och ljusare. Häll upp fudgen i en form ca 20x30 cm. Låt fudgen stelna och skär sedan i bitar. Förvara svalt.

Choklad- och marsmallowsfudge
Koka upp 2 dl grädde, 4 dl socker och 100 gram smör. Klipp 25 marsmallows i bitar och smält i kastrullen. Låt koka 10 minuter under omrörning. Bryt 200 gram blockchoklad/mjölkchoklad i bitar och lägg ner i kastrullen, smält under omrörning. Häll smeten i en långpanna och låt den stelna. Snitta rutor i fudgen innan den stelnat för mycket. Förvara svalt.

Man tager vad man haver (pizzatallrikar) när man inte
har tillräckligt många formar....

6 kommentarer:

Anki Jönsson sa...

Mums vad gott det ser ut....Det är nästan så att man måste prova på recepten ;)
Kram

Frida sa...

Åh de här såg gott ut!! ska minsann testas :)
Ni verkar ha haft en bra dag igår iaf :)
Nu ska jag till jobbet... ha en bra dag gumman!
Kramisar!

Anonym sa...

2 dl grädde och 4 dl grädde??
Måste säga att din blogg är kanon! Massa goda tips på nyttig och onyttig mat!
En insperationskälla =)

Lycka till med provrörsbefruktning och hoppas det vänder och blir lättare för er snart =)

maria sa...

Anonym: Haha, där ser man, lite socker blir nog bättre :)
Tack så mycket, roligt att man kan inspirera andra! Tack, det värmer, vi hoppas på det bästa!

Erika sa...

Hur mkt choklad ska det vara i choklad o marsmallowsfudgen??

Kram Erika

maria sa...

Erika: Så slarvigt av mig :-) Det ska vara 200 gram :)