måndag 3 november 2008

Härlig helg


Vi har verkligen haft en underbar helg. Träffat mycket folk, varit på hundutställning men också hunnit med att ta det lugnt och vila. I fredags kom Markus och Emelie förbi på kvällen. Vi åt mat, hemlagade kycklingspett med jordnötssås. Senare blev det film och glass, väldigt mysigt att ha dem här, de är ju så härliga!
Meja och matte Emelie

Bästisarna Leia och Meja myser i soffan framför Idol,
Meja är en härlig blandras av Papillon, Chihuahua och
Dvärgschnauzer.

Bröderna kollar om det kommit upp några nya bilar till salu.... saab kanske?!

I lördags åt jag middag hos mamma och pappa. Syster Malin var hemma från Malmö. Vi gick en promenad med mamma och syster på eftermiddagen och senare kom faster + man och farmor och farfar på fika dit. Vi år jättegod chokladmoussetårta som lillasyster Evelina (som för övrigt är färdig konditor/bagaretill sommaren) bakat, mums!!

Senare på kvällen var Leia kvar hos mamma och pappa för jag och Mattias skulle på 25-årsfest för Julia o Ida i Burseryd. Där var det över 50 personer, jättegod mat, roliga sånger och tal. Så roligt att träffa vänner som man inte sett på evigheter. Vi bestämde att vi skulle ses på "Jul på Liseberg" i december, mysigt!
Igår var vi så på Cavaliersällskapets hundutställning i Växjö. Vi var nervösa innan eftersom vi aldrig varit på någon utställning innan men det fanns många att fråga om hur det gick till osv. I Leias grupp var de 5 tikar 4-6 månader gamla och Leia hamnade på 4:e plats av dem. Hon fick utlåtandet "sött ansikte, bra hals, lång i länden, rör sig högställt bak. Trevligt temrament. Bra päls, något svart" av domaren. De andra i gruppen gick med utsällningskoppel och hade nog varit på utsällning innan. Dessutom var det Blenheim (brun-vit) som vann alla 4 valpklasserna, kanske tyckte domaren bäst om den färgen? Vi kände oss lite som amatörer men vi är ändå nöjda med utställningen, nu har vi provat på det och det blir absolut fler gånger! Leia tyckte att det var väldigt roligt och spännande med 87 cavalierkompisar ;-) Många var lika nyfikna och sociala som hon så de trivdes bra ihop.
Jag och Leia innan vi skulle upp i ringen
Domaren på väg fram för att hälsa (leia som sitter ner).
Äntligen hemma efter en lång dag, Leia provar nyaste leksaken, en aktiveringsboll som man måste rulla på ett visst sätt för att godisbiten ska komma ut. Hon brukar lyckas med detta och skäller sedan på bollen när godisarna är slut.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, många GRATTIS till lilla Leia, både till sin första utställning och till dagen efter 6 månaders dagen =). Det är alltid så att domarna föredrar blenheim i ringarna. Konstigt tycker jag oxå!

Jätte kul att ni vill ställa fler gånger och hoppas då på att vi ses på någon utställning fram över!

Rek. er att inhandla ett svart utställnings koppel (tex ett tunt svart i nylon) som ni bara har när ni tränar Leia inför utställningen med att gå och stå och att sedan ha på nästa utställning.
Många kramar fr Anki & nospussar fr Gretha

Anonym sa...

hejsan.. jo magen växer på och det sparkars på där inne.. en livlig än tror jag.. jag va och hälsade på JOhanna häggman igår gud så söt hennes lilla va... nu längtar man ju ändå mer.. ni verka med ha haft en fin helg. såg i din blogg att du gjort en pannagotta man skulel inte kunna få receptet på den? ha recept på någon hemma men alltid kul att få på något nytt. ha en bra dag kram

Anonym sa...

Åh så fin lilla Leia är! :)
Cavalierer är helt underbara. Älskar rasen. :)

Ha ne bra dag!