fredag 8 augusti 2008

Banracing



Är vad jag ska ägna de kommande helgerna åt. Nu i helgen kör Mattias på Anderstorp Race Festival. Kom gärna förbi på en fika i vår lilla box!! :-) (nr 20). Nästa helg bär det av till Karlskoga och vanligt Radical-race och två veckor efter det likadant till Knutstorp i skåne. Jag har semester en vecka till efter denna och har förmånen att få vara med hela racehelgerna istället för att komma dit bara lördag- söndag. Mattias har tävlat i bilkörning sedan år 1997 med uppehåll 2001-2006. På något sätt har det blivit en naturlig del av livet. Vi bor tillsammans i en lastbil på tävlingarna, lite trångt är det men väldigt mysigt. Vi umgås, äter god mat, kollar på race och går promenad på banan på dagarna. Det finnsockså gott om tid för att ta det lugnt, läsa en bok eller sova lite. Det är så mycket mer än bara bilkörningen under en tävlingshelg och det är väl det som gör det roligt. Men jag får väl erkänna att när oktober kommer är det ganska skönt att säsongen är över för året och livet återgår lite mer till det normala. Sen när det blir vår igen är man åter sugen på att åka på race, konstigt va?
Leia är nu i inskolningsperioden för racing, får lära sig var man får vara, vad som är farligt och att det faktiskt är husse inuti den otäcka hjälmen! Det går faktiskt riktigt bra för lill-tjejen, vi trodde att hon skulle vara mer rädd när hon hörde bilarna men hon kollar lite och sen går hon och gör något annat. Likadant är det med åskan, det har ju åskat en hel del sista tiden och hon har nog sovit lugnt igenom alla ovädren, skönt! Hon är för övrigt en gosig och härlig liten tjej men ganska så envis. Vi ska börja på valpkurs 21 augusti och det blir nog nyttigt för oss alla även om det går bättre och bättre med att lyssna på Matte och Husse.
I veckan har jag börjat måla den blivande tvättstugan i källaren. Det var orange-aprikos färg på väggarna innan. Nu blir det mesta vitt samt en fondvägg i rosa/svart. Tanken är att man ska bli glad när man är där och det tror jag att vi kommer att lyckas med! Vi ska fortsätta renovera källaren i höst, garaget som ligger i källaren ska målas och Mattias ska få in sin arbetsplats och bil där så småningom. I framtiden är tanken att vi ska göra TV-rum, bastu och "relaxavdelning" också men det tar nog ganska många år. Dessutom är ju inte behovet sådant ännu heller, men det blir nog det när man har några knattar som vill vara för sig själva i källaren och inte titta på samma program som sina föräldrar! Varje tid har sin charm, eller vad är det man brukar säga? ;-) Bilden ovan: Anderstorps bana.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!
Först vill jag tacka för att ni har varit inne och hälsat på mig på sidan. Alltid roligt när besökarna skriver något i GB så att man vet vilka som har varit där.
Kan tro att Leia växer så att det knakar. Ser ju hur fort det går för min lilla Agnes. Tänk att man glömmer så fort sedan förra gången man hade valp(*L*). Leias envishet har hon nog fått med sig från sin envisa mamma. Hon ger sig inte i första taget.
Kul att ni ska gå på valpkurs. Jag har oxå anmält min lilla men ännu inte fått besked om vi har kommit med. Börjar att bli lite otålig nu, för känner att det är dax....
Ha det nu så skönt den sista tiden på semestern och njut riktigt och ha det bara så där jätte bra tillsammans på alla tävlingar. Ge Leia en stor kram från "gammel-matte".
Kram/Anki

Anonym sa...

Tjenis! vilka fina bilder du tagit på Leia! hoppas helgen var bra sen när vi lämnade er ;) KRAM