lördag 16 maj 2009

Provrörsbefruktning- IVF


Är det jag och Mattias kommer att genomgå i höst, vårt nästa steg mot barn. Sista behandlingen med hormonsprutor funkade inte heller så nu blir det alltså provrörsbefruktning, IVF i höst. Vi är både besvikna och lättade för detta. Besvikna för att min kropp inte funkar som den ska och lättade över att vi för första gången får göra ett riktigt försök. För er som är intresserade följer här lite information om Provrörsbefruktning, hämtad från fertilitetsguiden:
IVF-behandlingen består i grova drag av följande faser:
Stimulering av äggstockarna Vid IVF-behandling krävs flera ägg för att chansen att bli gravid ska bli så stor som möjligt. Äggstockarna stimuleras med hjälp av mediciner för att flera ägg ska mogna.
Uppsugning av ägg (punktion)När äggen är mogna tas de ut ur kroppen. Det sker i regel med en punktion via slidan.
Befruktning När äggen tagits ut ur äggstockarna, förs de samman med spermierna i IVF-laboratoriet för att befrukta ägget.
Återföring av befruktat ägg i livmodern (embryotransfer)Efter två till fem dagar efter punktionen sätts ett eller högst två av de befruktade äggen tillbaka i livmodern.
ResultatetEfter två till tre veckor vet du om behandlingen har lyckats eller ej.

3 kommentarer:

Anki J. sa...

Fortsätter att hålla tummarna för er, det ska ni veta. Hoppas så att det ska lyckas för er...

matilda sa...

lycka till! hamnade i din blogg av en slump! lite kul att mamma jobbar med ivf.

Josefin sa...

Åh Mia, jag hade ingen aning! Jag hoppas verkligen att det går vägen för er, det är ni värda! Ska hålla tummarna. Lycka till! Kram!