tisdag 21 september 2010

Lite nya recept




Usch, va dålig jag har varit på att lägga ut recept här på bloggen, borde ju göra det ännu mera nu med tanke på att vi äter så himla mycket god mat och mår bra av det!! Bjuder i alla fall på 2 goda recept, det första (översta bilden) är från en lchf-sida här på nätet och det andra (bild 2 och 3) är eget påhitt :)

Köttfärslåda med fetaostkräm (2 pers)
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa 1 ägg, 2 dl vispgrädde och 100 gram fetaost.
Stek i smör: 300 gram blandfärs. Lägg i ½ finhackad gul lök, 1 finhackad paprika. Smaksätt med 1 msk soja, ½ msk oregano, ½ tsk svartpeppar och ½ tsk köttfärskrydda. Smaka av med salt och buljong.
Lägg köttfärsröran i en ugnsform och häll fetaostkrämen över. Grädda i 15 minuter.

Kyckling i krämig dragonsås (2 pers)
Dela 2 större kycklingfileer i 4 bitar. Stek dem några minuter på varje sida. Salta och peppra. Blanda 2 dl vispgrädde, 2 dl creme fraiche (ekologisk), 1 msk kycklingfond och 1 msk torkad dragon. Häll över den stekta kycklingen. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med t.ex wokade grönsaker.


Idag har vi hjälpt matte att sätta ihop ny tv-förvaring fast största delen av dagen har vi ju slöat så här i soffan såklart.
Ikväll var vi ute hela lilla familjen på en långpromenad, det var ju så underbart väder! Tänk vad mycket det finns att vara tacksam för, en underbar familj, suveräna riktiga och stöttande vänner och lite mysiga helger med en del av dem senare i höst/vinter....

3 kommentarer:

Anki J. sa...

Härliga slappestilar tjejerna har, hihi
Kramiz

Kikki sa...

Härlig stil lady :)

Jenny sa...

men nu blev jag superhungrig! :P