måndag 12 maj 2008

Helgen kom och gick så fort...



Helgen har varit ledig från jobb som sjuksköterska men har innehållit desto mer hemma-jobb. Mitt emellan Mattias tävlingar klämde vi in en grej-hemma-helg som innehöll gräsklippning, rensning av landen, sista fixet med duschen men också grillning med vänner och fika med farmor och farfar.
I lördags var det ju en olidligt varm dag, då grejade vi utomhus. På kvällen grillade vi hos Mattias kusin Rainer och hans tjej Tin-tin. Markus och Emelie var också med och Henke var där också. På söndagen var min farmor och farfar här och fikade på förmiddagen, sen åt jag middag hos mamma och pappa medan Mattias grejade med duschen. På kvällen kom Markus & Emelie och Evelina till oss och grillade.
Mycket projekt är det på gång hemma just nu. Vi hade en kille här från Gnosjö rör förra veckan som kollade på alternativ uppvärmning för huset istället för ved, det blir förmodligen jordvärme. Mest ekonomiskt samt underhållsfritt och miljövänligt. Om vi väljer detta kommer de att gräva upp i stort sett hela baksidan efter sommaren och lägga ner 4-500 meter slingor. Där de ska gräva är det nu öppna land så det passar bra eftersom vi vill ha gräsmatta där istället. Ett annat projekt som troligtvis blir av i sommar är takomläggning. Vi håller på att kolla lite med olika företag nu vilka som är billigast. Någon som har tips på någon bra och billig firma i Gnosjö-trakten?? Nästa år ska vi gräva ny dränering runt huset samt lägga stengång från garaget till entrén. Mycket projekt som sagt men tänk vad skönt när allt är klart, då kan man slappna av och slippa vara orolig för att det kommer in fukt i källaren eller regnar in genom taket!
I veckan blir det mycket jobb och till helgen åker Mattias och tävlar i Mantorp men jag är hemma eftersom jag jobbar helgen. Åååå vad man längtar efter semestern nu och efter Leia såklart, på fredag är hon 2 veckor gammal :-)


Evelina njuter av jordgubbar och glass vid våra
nyinköpta utemöbler

Mattias premiärklipper gräs vid garaget

1 kommentar:

Anonym sa...

Min systers "svärfar" har techtak, kolla med dem. Har ingen aning om priser eller något annat men vet att de finns :) Lycka till! Kram