Idag hade jag visst en massa energi så det blev en bakdag med både snickerskakor och morotsbröd som resultat. Kakorna blev lite väl goda, jag har nu lagt dem i frysboxen i källaren för att de inte ska finnas så nära till hands.... :) Morotsbrödet har jag inte testat att baka innan, receptet är från Tasteline. Det blev väldigt saftigt tack vare bland annat rivna morötter och yoghurt som ingredienser.
Morotsbröd 6 kakor:
50 gram jäst
0,5 l yoghurt
0,5 tsk salt
2 st morot/morötter
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
Yoghurt
Pumpafrön
1. Smula jästen i en bunke, häll i kylskåpskall yoghurt (spara ca 0.5dl till penslingen av bröden!) och salt. Rör runt tills jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem och mjölet i degen och arbeta till en smidig deg. Jäs i 60 min under bakduk.
2. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Forma till runda brödkakor och lägg dem två och två på plåtar. Skåra ett kryss i mitten av kakorna, pensla med yoghurt och lägg på pumpafrön. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
Recept Alice Brax
1 kommentar:
Vad duktig du är! Låter jättegott, du gör nog rätt i att lägga snickerskakorna i frysen i källaren! ;)
Kram C
Skicka en kommentar